Meer recepten met varkensvlees

Bekijk alles
Varkenspasteitjes met appel en salie

Varkenspasteitjes met appel en salie

300 g hamlappen, 1 eetlepel mosterd (grof), 1 ei, 4 grote vellen filodeeg, 75 g boter, 1 ui, snufje zout, snufje peper, ½ eetlepel salie (gehakt, droog of vers), 1 appel,

Filetlapjes met pittige tomatensaus

4 varkensfiletlappen (á 125 g), snufje peper (versgemalen), 50 g boter, snufje zout, 1 sjalotje (fijngehakt), 1 teentje knoflook, ½ rode peper (van zaad ontdaan en in

Boerenkool met worst

1 kilo aardappelen, 600 g boerenkool (gesneden), 1 rookworst, 125 g spekblokjes, juspoeder, 2 dl melk, 50 g boter, snufje zout en een snufje peper.

Rookworst Doria

1 kleine rookworst (geweld, grof of fijn naar keuze), 50 g katenspek, 1 grote komkommer, 1 eetlepel Provençaalse kruiden, 250 g zuurkool, aardappelpuree (voor 2

Ribkarbonade met Vadouvan bloemkool

Haal het vlees 30 minuten van te voren uit de koelkast. Appels schillen en in blokjes snijden. De tijm en laurier kort bakken in de olijfolie op middelhoge temperatuur.

tropische verrassingslunch met hamsandwich en maisbroodje

Tropische verrassingslunch met hamsandwich en maïsbroodje

2 plakken ham, 4 plakken boterhamworst (dikke), ½ mango (geschild en ontpit), ½ eetlepel mayonaise, 4 blaadjes sla, ¼ prei, 4 boterhammen (volkoren), 1 theelepel

Pittige hamlapjes met paksoi

400 g hamlappen, 1 theelepel maïzena, 2 eetlepels sojasaus (Japanse), 2 eetlepels droge sherry, 2 teentjes knoflook, 1 rode peper, 3 cm gemberwortel (verse), 1 struik

Paksoi met rookworst uit de wok

1 rookworst (à 250 gram, in plakjes), 1½ kilo aardappels (geschild en in stukjes), 700 g paksoi (gewassen), 300 ml melk, 50 g boter, 2 eetlepels olie, 3 sjalotjes

Gegratineerde schnitzel met tomaat en lente-ui

1 varkensschnitzel, ½ eetlepel olie, 1 tomaat, 3 lenteuitjes, 3 eetlepels zure room, ½ theelepel knoflookpoeder, 3 eetlepels geraspte kaas (belegen), snufje zout, snufje peper

Italiaanse varkensoester met basilicumboter

Italiaanse varkensoester met basilicumboter

4 varkensoesters (á 125 g), 2 eetlepels olijfolie, 2 theelepels Italiaanse kruiden, snufje zwarte peper (versgemalen), 50 g boter, 5 g basilicum (verse blaadjes, zeer