Bereiding
- Dep de rollade droog met keukenpapier. Verwarm de olie in een grote braadpan, voeg de knoflook, rozemarijn en het vlees toe en braad de rollade aan alle zijden mooi bruin door deze met een vleestang of 2 lepels rond te duwen. Prik niet met een vork in het vlees, dan verliest het zijn sappen.
- Bestooi het vlees met zout. Verwijder eventueel knoflook en (verse) rozemarijn en schenk de melk voorzichtig langs de rand in de pan.
- Laat het vlees met het deksel op de pan ca. 45 minuten zachtjes stoven. Laat het vlees afgedekt met folie op een snijplank ca. 10 minuten rusten. Breng ondertussen de saus al roerende met een garde aan de kook en laat deze ca. 5 minuten inkoken.
- Snijd de rollade met een vleesmes in plakken, verdeel het vlees over 6 borden en schep de saus over het vlees.
Lekker met risotto en courgettes.
- 6 personen
- 70 minuten
Ingrediënten
- 750 g varkensfiletrollade
- 4 dl melk (warm)
- 1 teentje knoflook (gepeld)
- snufje zout
- 5 eetlepels olijfolie
- 2 takjes rozemarijn (½ theelepel gedroogd)
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: