Bereiding
- Snijd de karbonades langs het vetrandje in, zodat deze tijdens het bakken niet kromtrekt. Haal het vlees door een mengsel van bloem, zout en peper.
- Verhit boter en olie in een grote koekenpan met anti-aanbaklaag en bak hierin de karbonades snel aan beide zijden dicht.
- Voeg de tijm toe, zet het vuur zacht en laat de karbonades om en om in ca. 10 minuten zachtjes bakken. De tijm zal zich aan de onderzijde van het vlees hechten.
- Leg de karbonades op een voorverwarmde schaal en laat de appelplakjes in het achtergebleven braadvet 2 tot 4 minuten zachtjes bakken.
Lekker met sperziebonen en gebakken aardappelschijfjes.
Wist u dat…
de ribkarbonade van het midden- en achterste gedeelte van de karbonadestreng komt? Die streng loopt over het ruggedeelte van kop tot staart. Een ribkarbonade is te herkennen aan het ribbeentje. De ribkarbonade geldt als een malse en magere karbonade. Zonder ribbeentje heet de ribkarbonade een filetlapje.
4 personen
20 minuten
Ingrediënten
8 dunne ribkarbonades
4 takjes tijm (vers of 1 theelepel gedroogd)
snufje peper
6 eetlepels bloem
snufje zout
2 eetlepels boter (of 1 eet. olie)
1 stevige zoete appel (geschild en in plakjes)
Voedingswaarde per persoon
Ribkarbonade
Een ribkarbonade heeft een ribbeentje en heet ook wel kotelet.
Snijd het randje vet op enkele plaatsen in om kromtrekken tijdens bakken of grillen te voorkomen.
