
Bereiding
Er staat ook een bereidingsvideo onder de bereidingswijze!
- De vleesreepjes marineren in fijn gehakte knoflook, paprikapoeder, oregano en zwarte peper.
- Paprika en ui in reepjes snijden en aan het gemarineerde vlees toevoegen en in twee charges a 400 gram verdelen.
- De eerste charge heet bakken in braadpan met olie, regelmatig bewegen en in 10 tot 12 minuten garen (of tot het vlees door en door gaar is).
- Ondertussen de Kritharaki garen in bouillon met knoflook, zolang als aangegeven op de verpakking.
- Bewaar de eerste charge in een en bak de volgende charge.
- De kerstomaatjes halveren.
- De laatste minuut de vleesreepjes van de eerste charge er weer bij doen in de braadpan en alles tezamen mengen met de gehalveerde kerstomaatjes.
- Op smaak brengen met zout en peper uit de molen.
- De Kritharaki op smaak brengen met kappertjes oregano en olijfolie.
Tip: heerlijk met gegrilde groenten zoals courgette en aubergine en tzatziki
6 personen
30 minuten
Ingrediënten
800 gram varkensgyros
4 eetl olijfolie
4 teentjes knoflook + 2 voor de Kritharaki
1 tl paprikapoeder
1 tl oregano
Zwarte peper uit de molen
2 stuks punt paprika
2 stuks uien
Kritharaki (Griekse pasta ook wel Orzo genoemd)
Bouillon (groente of vlees naar keuze)
10 stuks kerstomaatjes
Zout
Kappertjes
Altijd de laatste tips & tricks, feiten en nieuws over vlees ontvangen?
Schrijf je dan snel in!