Bereiding
Er staat ook een bereidingsvideo onder de bereidingswijze!
- De vleesreepjes marineren in fijn gehakte knoflook, paprikapoeder, oregano en zwarte peper.
- Paprika en ui in reepjes snijden en aan het gemarineerde vlees toevoegen en in twee charges a 400 gram verdelen.
- De eerste charge heet bakken in braadpan met olie, regelmatig bewegen en in 10 tot 12 minuten garen (of tot het vlees door en door gaar is).
- Ondertussen de Kritharaki garen in bouillon met knoflook, zolang als aangegeven op de verpakking.
- Bewaar de eerste charge in een en bak de volgende charge.
- De kerstomaatjes halveren.
- De laatste minuut de vleesreepjes van de eerste charge er weer bij doen in de braadpan en alles tezamen mengen met de gehalveerde kerstomaatjes.
- Op smaak brengen met zout en peper uit de molen.
- De Kritharaki op smaak brengen met kappertjes oregano en olijfolie.
Tip: heerlijk met gegrilde groenten zoals courgette en aubergine en tzatziki
- 6 personen
- 30 minuten
Ingrediënten
800 gram varkensgyros
4 eetl olijfolie
4 teentjes knoflook + 2 voor de Kritharaki
1 tl paprikapoeder
1 tl oregano
Zwarte peper uit de molen
2 stuks punt paprika
2 stuks uien
Kritharaki (Griekse pasta ook wel Orzo genoemd)
Bouillon (groente of vlees naar keuze)
10 stuks kerstomaatjes
Zout
Kappertjes
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: