Bereiding
- Verhit in een koekenpan 1 eetlepel olie en fruit hierin de sjalot en knoflook ca. 3 minuten. Meng in een kom het gehakt met het sjalotmengsel, kokos, satékruiden, zout en peper. Draai 25 gehaktballetjes van het gehaktmengsel.
- Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olie en bak hierin de gehaktballetjes in ca. 12 minuten goudbruin en gaar.
- Verwarm ondertussen in een steelpan de pindakaas met melk en roer dit mengsel glad. Voeg suiker, sambal, bouillonpoeder en ketjap toe en breng de saus al roerende aan de kook. Voeg tenslotte citroensap toe en breng de saus op smaak met zout en peper.
Lekker met witte rijst, komkommersalade en kroepoek.
Tip
Ook heerlijk als snack bij een feestje en om te bakken bij gourmet, steengrill of fondue.
- 4 personen
- 25 minuten
Ingrediënten
500 g varkensgehakt
3 eetlepels olie (arachide)
3 sjalotjes (fijngehakt)
1 teentje knoflook (geperst)
50 g kokos (gemalen)
1 eetlepel kruiden (saté)
snufje zout
snufje peper (versgemalen)
½ pot pindakaas
4 dl melk
2 theelepels suiker
2 theelepels sambal (oelek)
1 theelepel bouillonpoeder
4 eetlepels ketjap manis
½ citroen (sap ervan)
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: