Meer recepten met varkensvlees

Bekijk alles
Canadees hammetje met honing en kruidnagels

Canadees hammetje met honing en kruidnagels

1 kilo varkensfricandeau (met een dun laagje vet), 2 theelepels kaneel, 24 kruidnagels, 1 kleine citroen, 1 dl honing, 50 g bruine basterdsuiker, 6 schijven ananas.

Roergebakken varkenshaas met mangosalsa

500 g varkenshaas (in dunne plakken), snufje peper (versgemalen), 1 eetlepel honing, 2 tomaten (in blokjes), snufje zout, 1 mango (in blokjes), 2 eetlepels olie,

Varkensoester met kruidenboter

Varkensoester met kruidenboter

4 varkensoesters (á 125 g stuk), 2 eetlepels witte wijn, 1 teentje knoflook, 75 g boter (op kamertemperatuur), ½ theelepel tijm, 1 eetlepel peterselie (verse fijngehakt),

Schnitzelrolletjes met Parmaham en mozzarella

4 varkensschnitzels (ongepaneerd en dun uitgeslagen), ½ dl witte wijn, 8 plakken parma ham, snufje zwarte peper (versgemalen), 50 g boter, mozzarellakaasje (á 250 g in

Gegrilde saucijsjes

1 eetlepel olie, 4 saucijsjes (á 125 g stuk), ½ liter bouillon (kruidenbouillon), BBQ (grillplan of ovengrill)

Fricandeaubruschetta met avocadosalsa

12 plakjes varkensfricandeau, ½ avocado (rijpe),  2 perziken (halve, uit blik), ½ rode peper, 1 eetlepel pijnboompitten, 2 eetlepels limoensap, 2 teentjes knoflook, 5

Italiaanse ribkarbonade in tomatensaus

Italiaanse ribkarbonade in tomatensaus

4 ribkarbonades, 1 laurierblaadje, snufje zout, 2 theelepels oregano, 3 eetlepels olijfolie, snufje peper (versgemalen), 1 teentje knoflook (geperst), 1 blik

Chinese krabbetjes met chilisaus

Chinese krabbetjes met chilisaus

3 bouillonblokjes (runder), 1 kilo spareribs, 2 teentjes knoflook, 2 eetlepels sojasaus, 1 eetlepel droge sherry, theelepel zout, 2 eetlepels basterdsuiker (donkere), 1

Chinese karbonades

Chinese karbonades

4 haaskarbonades (á 125 g), 2 teentjes knoflook (geperst), 2 eetlepel ketjap manis, 2 eetlepels honing, 2 eetlepels chilisaus, 1 theelepel gemberpoeder, 1 limoen (rasp

Gemarineerde hamlapjes voor op de barbecue

Gemarineerde hamlapjes voor op de barbecue

400 g hamlappen (van dikke lende), 1 theelepel gemberpoeder (djahé), 1 theelepel ketoembar, 1 eetlepel paprikapoeder, 1 theelepel sereh, snufje peper (cajun), 4 eetlepels