Bereiding
- Verhit 50 g boter in een hapjespan en bak hierin het vlees in ca. 5 minuten rondom bruin. Voeg ui, wortel, appel, citroenschil en kerrie toe en bak dit al roerend ca. 5 minuten op zacht vuur.
- Verdeel de bloem over het vlees en laat dit nog enkele minuten meebakken.
- Voeg de cider, salie, zout en peper aan het vlees toe en laat het stoofpotje 75 minuten zachtjes sudderen. Tussentijds enkele malen roeren.
- Neem het vlees uit de pan. Roer de crème fraîche door de saus en pureer deze met de staafmixer.
Lekker met witte en wilde rijst.
Wist u dat…
doorregen varkenslappen ook gegrild kunnen worden en daardoor minder vet bevatten?
- 4 personen
- 85 minuten
Ingrediënten
- 4 varkenslappen (doorregen)
- 2 appels (geschild en in schijfjes)
- 1 eetlepel bloem
- snufje zout
- 50 g boter
- 1 eetlepel kerriepo
- ½ eetlepel salie (gedroogde)
- 3 dl cider
- 1 citroen (geraspte schil)
- snufje peper
- 1 ui (fijngesnipperd)
- 1 winterwortel (in blokjes)
- 1 dl crème fraîche
- staafmixer
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: