Meer recepten met varkensvlees

Bekijk alles
Slavinken met tomatenboter

Slavinken met tomatenboter

4 slavinken, 1 eetlepel olijfolie, 1 eetlepel pesto rosso, 2 tomaten (zongedroogd, in stukjes), 50 g boter (zacht), grillpan

Spaanse karbonade met paprika

Spaanse karbonade met paprika

4 karbonades (rib of haas) 2 teentjes knoflook ½ eetlepel paprikapoeder 2 eetlepels sherry (medium dry) 6 eetlepels olijfolie (extra vierge) 2 rode paprika's 2 gele

Gevulde pannenkoekjes met een lever-appelvulling

200 g varkenslever, 4 dl melk, 100 g bloem, snufje zout, 1 ei, 50 g boter, snufje peper (versgemalen), 1 ui (fijngesnipperd), 1 appel (in blokjes)

Bacon-ei-crossants

Bacon & ei croissants

4 plakken bacon (dikgesneden), boter, 3 eieren (middelgroot), 2 eetlepels melk, 2 croissants, snufje zout, snufje peper (versgemalen)

Elzasser spek-uienkoeken

150 g spekblokjes (mager), 1 ui,  2 teentjes knoflook, 1 blikje pizzadeeg (240 g), 200 g roomkaas (vers), peper (versgemalen), bloem, bakpapier, bakplaat

Indische hap met speklap

Schenk de ketjap met een slokje van het bier in een platte schaal (zet het bier dat je overhoudt apart voor later) en roer even door. Snij de grootste stukken vet van de

Varkenshaasje gepaneerd met amandelen en tijm

Varkenshaasje gepaneerd met amandelen en tijm

250 g varkenshaas, snufje peper, 1 oude boterham (witte), snufje zout, 1½ eetlepel mosterd, 1 ei, ½ theelepel tijm (gedroogde), 50 g amandelen (blanke)

Stevige stamppot met braadworst

350 g braadworst, 100 g spekblokjes, snufje zout , 500 g zuurkool, 2 eetlepels olie, 750 g aardappels, snufje peper, 1 ui, 25 g boter, melk, 1 dl appelsap

Roergebakken varkenshaas met mangosalsa

500 g varkenshaas (in dunne plakken), snufje peper (versgemalen), 1 eetlepel honing, 2 tomaten (in blokjes), snufje zout, 1 mango (in blokjes), 2 eetlepels olie,

Varkensoester met citroenmayonaise

Varkensoester met citroenmayonaise

4 varkensoesters (á 125 g), 2 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel citroenrasp, snufje zwarte peper (versgemalen), 1½ dl mayonaise, 3 eetlepels citroensap, 1 takje peterselie