Bereiding
Dit heerlijke recept kan met een Engels biertje (pale ale of porter bijvoorbeeld), maar je krijgt een extra mooie smaak door bijvoorbeeld een lekker bokbiertje te gebruiken!
- Dep het vlees met keukenpapier droog en bestrooi het met zout en peper. Verhit de boter in een koekenpan en bak hierin de varkensfiletlapjes in ca. 8 minuten goudbruin en gaar.
- Breng ondertussen in een sauspan het bier met de knoflook tegen de kook aan. Houd het bier tegen de kook aan, voeg al roerende de kaas toe en blijf roeren tot er een glad mengsel ontstaat.
- Los in een kopje maïzena op in room en bind hiermee de fondue. Breng de fondue op smaak met zout en peper.
- Verdeel de varkensfiletlapjes over 4 borden, schenk de fondue over het vlees en garneer het vlees met peterselie.
- Lekker met aardappelkroketjes en bloemkool.
Tip
Gratineer de varkensfiletlapjes met bierfondue in een ovenschaal kort onder de grill tot de bierfondue licht kleurt.
- 4 personen
- 25 minuten
Ingrediënten
4 varkensfiletlappen (à 125 g)
25 g boter
voor de fondue
zout
peper (versgemalen)
1½ dl bier (bijvoorbeeld porter of bokbier)
1 teentje knoflook (geperst)
250 g kaas (cheddar, geraspt)
½ eetlepel maïzena
3 eetlepels room
1 eetlepel peterselie (vers, fijngehakt)
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: