Bereiding
- Marineer de rollade 60 minuten in een mengsel van 2 eetl. currypasta met de olie.
- Hak de pinda’s fijn.
- Laat de rollade in 30 minuten op kamertemperatuur komen.
- Verwarm de oven voor op 250°C.
- Doe de prei, de wortel, de komijn, het korianderzaad en 1½ l heet water in een schaal en zet deze in de oven tot het kookt.
- Bestrooi de rollade met de pinda’s. Leg hem op een rooster boven de schaal.
- Temper de oven tot 170°C.
- Braad de rollade 90 minuten. Laat hem afgedekt met aluminiumfolie 10 minuten rusten.
- Kook het stoomvocht op hoog vuur in. Zeef de saus, voeg verse koriander toe en pureer de saus.
- Voeg de rest van de currypasta, peper en zout toe. Garneer met koriander.
Lekker met witte rijst en roergebakken prei met rode peper.
Wist je dat…
Doorregen rollade een opgerold stuk doorregen varkensvlees zonder been is, dat wordt opgebonden met rolladetouw?
- 6 personen
- 200 minuten
Ingrediënten
750 g doorregen varkensrollade
3 eetlepels currypasta (milde)
3 eetlepels olie
3 eetlepels pinda's (ongezouten)
2 eetlepels koriander (verse, fijngeknipt)
snufje zout
snufje peper
Voor het stoombraden: 10 cm prei, 1 winterwortel grof gehakt, ½ theel. komijn, ½ theel. korianderzaad
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: