Bereiding
- Pureer met een staafmixer in een hoge kom de avocado, zure room, lente-ui, groene peper, Cheddar en limoensap. Breng de dip op smaak met zout en peper.
- Verwarm de ovengrill voor op de hoogste stand. Verhit de olie in een wok, voeg de varkensvleesreepjes en de Mexicaanse kruiden toe en roerbak het vlees in ca. 5 minuten goudbruin en gaar. Voeg de sjalot en knoflook toe en fruit deze kort mee. Schep de paprika door het vlees en roerbak deze ca. 5 minuten. Voeg de maïs toe en warm deze kort mee. Breng de vulling op smaak met zout en peper.
- Verwarm ondertussen de tortilla’s volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Verdeel de vulling met varkensvleesreepjes over de warme tortilla’s en rol deze op. Leg de tortilla’s in een ovenschaal, schep de avocadosaus over de tortilla’s en grill deze kort in de oven tot de avocadosaus warm is.
Serveer de tortilla’s direct.
Wist u dat…
Varkensvlees lang zo vet niet is als veelal wordt gedacht? Varkensvleesreepjes behoren tot de magere vleessoorten.
- 4 personen
- 25 minuten
Ingrediënten
400 g varkensvleesreepjes
1 avocado (in blokjes)
1 dl zure room
1 lenteuitje (in ringen)
½ groene peper (van zaad ontdaan en fijngesneden)
50 g geraspte kaas (Cheddar)
2 theelepels limoensap
zout
peper (versgemalen)
2 eetlepels zonnebloem olie
1 eetlepel kruiden (mexicaanse)
4 sjalotjes (fijngehakt)
1 teentje knoflook (geperst)
1 rode paprika (in reepjes)
1 gele paprika (in reepjes)
1 groene paprika (in reepjes)
1 blik maïs (à 300 g)
8 tortilla's (pak, à 360 g)
ovenschaal
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: