Bereiding
- Snijd de hamlappen in blokjes, doe ze in een kom en maal er royaal peper over. Schep het citroensap en de olijfolie door de vleesblokjes en laat ze 10 minuten afgedekt staan.
- Pel de uien en snijd ze in dunne partjes. Pel de tenen knoflook en snijd ze in plakjes. Hak de rozemarijn grof.
- Laat de wok zonder vet goed heet worden op hoog vuur. Voeg het vlees toe en bak het al omscheppend op hoog vuur in 3-4 minuten bruin.
- Schep de ui en de knoflook erdoor en roerbak het geheel 1-2 minuten.
- Voeg de aardappelblokjes en rozemarijn toet. Roerbak alles nog 3-4 minuten.
- Voeg de bouillon toe en warm het gerecht nog 2-3 minuten goed door. Breng het gerecht op smaak met zout en peper.
Lekker met een groene salade.
Tip
Voor roerbakken wordt vlees in reepjes, blokjes of plakjes gebruikt. Snijd vlees altijd met een scherp, niet gekarteld mes.
- 4 personen
- 20 minuten
Ingrediënten
400 g hamlappen
1 eetlepel citroensap
4 eetlepels olijfolie
2 rode uien
3 teentjes knoflook
1 takje rozemarijn (of tijm)
450 g aardappelblokjes
½ dl vleesbouillon
snufje zout
snufje zwarte peper (versgemalen)
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: