Bereiding
- Halveer de meloen, verwijder de pitten en schep het vruchtvlees uit de schillen en snijd het in stukjes van ca. 1 cm.
- Snijd de feta in blokjes van ½ cm en de olijven in plakjes.
- Meng de azijn in een ruime schaal met de mosterd, de olie en voeg de meloen, de feta en de olijven toe.
- Schep in het midden van elke plak ham een lepel van de meloensalade. Vouw de einden van de ham naar binnen, naar elkaar toe en bind de ham als een buideltje dicht met 2 sprietjes bieslook.
Tip
Zet de buideltjes om ze mee te nemen stevig tegen elkaar aan in een lunchtrommel.Bij de hambuideltjes smaakt ciabattabrood heel lekker.
- 4 personen
- 25 minuten
Ingrediënten
- 8 plakjes rauwe ham (compact, stevig, niet al te dun)
- ½ rijpe meloen
- 100 g feta
- 2 eetlepels olijven (groen, ontpit)
- 1 eetlepel witte wijnazijn
- 1 theelepel mosterd
- 3 eetlepels olie (walnoten),
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: