Bereiding
- Halveer de lente-uitjes en snijd deze in lange repen van ca. 10 cm lang.
- Bestrooi één kant van de schnitzels met ½ eetlepel kerriepoeder, zout en peper. Verdeel over het midden van de schnitzels de reepjes lente-ui en paprika. Rol het vlees om de vulling heen en steek elk vleesrolletje met een cocktailprikker vast.
- Verhit de boter in een koekenpan en bak hierin de vlees rolletjes in ca. 5 minuten rondom lichtbruin. Voeg 1 eetlepel kerriepoeder, bouillonpoeder, sjalot, mango en witte wijn aan het braadvet toe en laat de schnitzelrolletjes op zacht vuur ca. 15 min. garen.
- Neem het vlees uit de pan en pureer de achtergebleven mango met braadvocht tot een gladde mangosaus. Breng de saus op smaak met zout en peper.
- Verdeel de schnitzelrolletjes en de saus over 4 borden.
Lekker met rijst en peultjes.
Wist u dat…
een varkensschnitzel zeer mager is en per 100 gram maar 3,1 gram vet bevat?
- 4 personen
- 45 minuten
Ingrediënten
4 varkensschnitzels (á 125 g stuk, dun uitgeslagen)
1½ eetlepel kerriepoeder
2 lenteuitjes
2 theelepels bouillonpoeder
snufje zout
2 dl witte wijn
schijf peper (versgemalen)
1 mango (geschild en in blokjes)
50 g boter
1 groene paprika (in repen)
2 sjalotjes (fijngesnipperd)
4 coctailprikkers
staafmixer
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: