Bereiding
- Schep in een kom de appel, rozijnen en kaneel door elkaar. Snijd de fricandeau aan de korte zijde over de hele lengte in, zodat er ruimte voor de vulling ontstaat (u kunt dit ook aan de slager vragen).
- Vul de fricandeau met de appel-kaneelvulling en bind de fricandeau dicht met keukengaren, zodat de vulling goed blijft zitten. Dep het vlees aan de buitenzijde met keukenpapier droog.
- Verhit boter in een braadpan en bak hierin de fricandeau rondom bruin.
- Braad de fricandeau met het deksel schuin op de pan op zacht vuur in ca. 35 minuten gaar. Voeg, indien de boter te bruin wordt, een scheutje appelsap aan het braadvet toe. Breng de jus op smaak met zout en peper.
- Neem het vlees uit de pan en laat dit op een serveerschaal afgedekt met aluminiumfolie ca. 10 minuten staan. Blus ondertussen het braadvet met appelsap af, laat de jus licht inkoken en serveer deze bij het vlees.
Lekker met gele rijst en sperziebonen.
Wist u dat…
veel soorten wit vlees zich bijzonder goed laten begeleiden door een saus op basis van vruchten?
- 6 personen
- 60 minuten
Ingrediënten
750 g varkensfricandeau
1 appel (in kleine blokjes)
1 eetlepel kaneel
½ dl appelsap
snufje zout
50 g boter
30 g rozijnen
keukengaren
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: