Bereiding
Heel dun gesneden varkenshaas gemarineerd in een ketjap-gembermarinade
- Pers 1 teentje knoflook fijn.
- Meng 1 dl ketjap met de knoflook, de gembersiroop en de sesamolie.
- Gebruik de helft van het ketjap-gembermengsel als dipsaus aan tafel en de rest als marinade.
- Leg de plakjes varkenshaas in de marinade en laat het vlees minimaal 30 minuten marineren.
- Dep de plakjes droog en grill ze aan tafel bruin en gaar.
Lekker met sesamzaad, dat voor het grillen over het vlees gestrooid kan worden.
Heel dun gesneden ossenhaas gemarineerd in een ketjap-citroenmarinade
- Pers 1 teentje knoflook fijn.
- Meng 1 dl ketjap met de knoflook, 1 eetl. bruine suiker en het citroensap.
- Gebruik de helft van het ketjap-citroenmengsel als dipsaus aan tafel en de rest als marinade.
- Leg de plakjes ossenhaas in de marinade en laat het vlees minimaal 30 minuten marineren.
- Dep de plakjes droog en grill ze aan tafel bruin en gaar.
Lekker met een komkommersalade met rode peper
Heel dun gesneden speklapjes gemarineerd in een ketjap-rode pepermarinade
- Pers 1 teentje knoflook fijn.
- Meng 1 dl ketjap met de knoflook, 1 eetl. bruine suiker en de rode pepersaus.
- Gebruik de helft van het ketjap-rode pepermengsel als dipsaus aan tafel en de rest als marinade.
- Leg de speklapjes in de marinade en laat het vlees minimaal 30 minuten marineren.
- Dep de lapjes droog en grill ze aan tafel bruin en gaar.
Lekker met gezouten Oosterse groenten (blik).
Tip
Vet de bakplaat in met een beetje zonnebloemolie. Als garnituur kunnen in plakken gesneden groenten, zoals courgette.
Wist u dat…
De nieuwe variant op de steengrill is een tafelbakplaat. Hij is heel makkelijk te gebruiken en geschikt voor allerlei recepten. Je kunt ook recepten voor de steengrill en gourmet gebruiken.
- 2 personen
- 60 minuten
Ingrediënten
1 kleine varkenshaas (in dunne plakjes van ca. ¼ cm gesneden)
1 speklap (in dunne plakjes van ca. ¼ cm gesneden)
1 kleine ossenhaas (in dunne plakjes van ca. ¼ cm gesneden)
3 teentjes knoflook
2½ eetlepel bruine suiker
2½ eetlepel sesamolie
2½ eetlepel citroensap
2 eetlepels rode pepersaus (bijv. Tabasco)
3 dl ketjap manis
2½ eetlepel gembersiroop
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: