Meer recepten met varkensvlees

Bekijk alles

Gevulde champignons met gehakt

150 g gehakt, 400 g champignons (grote), 1 theelepel gember (verse, geraspt), 1 lenteuitje (fijngehakt), 2 eetlepels ketjap asin, 1½ eetlepel rijstazijn, ½ eetlepel

Doorregen varkensrollade met koriandersaus

750 g doorregen varkensrollade, 3 eetlepels currypasta (milde), 3 eetlepels olie, 3 eetlepels pinda's (ongezouten),  2 eetlepels koriander (verse, fijngeknipt), snufje

Speklappen met een krokant kruidenkorstje

4 speklappen (125 g stuk), snufje zeezou, 1 eetlepel peterselie (vers, fijngesneden), 2 eieren (losgeklopt), 6 oude boterhammen (wit, verkruimeld), 1 theelepel tijm, ½

Filetlapjes met auberginesaus

 8 dunne varkensfiletlappen, 5 eetlepels olijfolie, 2 teentjes knoflook (geperst), 1 theelepel Provençaalse kruiden, 8 takjes peterselie (verse, fijngehakt), 1 aubergine,

placeholder

Zoete ribkarbonades

8 dunne ribkarbonades, 4 takjes tijm (vers of 1 theelepel gedroogd), snufje peper, 6 eetlepels bloem, snufje zout, 2 eetlepels boter (of 1 eet. olie), 1 stevige appel

placeholder

Procureur gevuld met appeltjespaté

750 g procureur (ontbeende schouderkarbonadestuk), 50 g appels (gedroogde), 75 g runderlever, 75 g rundergehakt, 75 g speklap, 1 eetlepel gembersiroop, 100 g katenspek,

Varkensgebraad met Apfelcorn

1 à 1½ kilo varkensribstuk (met of zonder been naar keuze), 10 plakken spek, 100 g boter, 250 g champignons (kastanje), 1 glas apfelcorn, 1 pot kalfsfond, 2 appels

Filetlapjes met tomaat en ham

4 varkensfiletlappen, 4 bosuitjes, 4 takjes peterselie, 4 grote champignons, snufje peper, 3 eetlepels olie, snufje zout, 4 plakjes achterham, 2 tomaten (gehalveerd)

placeholder

Varkensrollade met mosterd en knoflook

600 g varkensfiletrollade, 2 teentjes knoflook, 2 takjes rozemarijn, 35 g amandelen (schaafsel), 2 oude boterhammen (witte), 2 eetlepels mosterd (grove), 3 eetlepels

Kruidige hamlapspiesen met paprika

Kruidige hamlapspiesen met paprika

500 g hamlappen, 3 teentjes knoflook, 1½ eetlepel chilipoeder, 1 theelepel zwarte peper, 1 theelepel djinten (komijn), 1 theelepel kaneel, 1 theelepel ketoembar