Bereiding
- Wrijf de rollade rondom in met de olijfolie vermengd met de groene kruiden.
- Leg de rollade op het groentemengsel in de braadzak. Sluit de braadzak goed af en prik 4 à 6 gaatjes in de bovenzijde van de zak. Leg de rollade 35 min. in een voorverwarmde oven van 150°C.
- Na bereiding de rollade uit de braadzak nemen en warm houden in de oven of afdekken met aluminiumfolie.
- Doe de vleessappen met het groentemengsel in een klein pannetje. Pureer dit met de staafmixer. Laat het even doorkoken en voeg de kookroom toe. Breng de saus op smaak met zout en peper.
- Snijd de rollade in mooie plakken in een veelvoud van twee met een scherp niet gekarteld mes.
Lekker met verse kruidentagliatelle en haricot verts.
Tip
Voor dit recept kunnen alle varkensrollades gebruikt worden (doorregen of procureur)
Wist u dat…
Een rollade van 750 g is in een oven van 140°C in 60 minuten mooi rosé. Daarna in de oven zonder braadzak nog 10 minuten laten rusten, dan krijg je toch een mooi bruin korstje.
- 3 personen
- 75 minuten
Ingrediënten
- 350 g varkensfiletrollade (gekruid)
- 1 dl kookroom
- 1½ stengel bladselderij (in stukken gesneden)
- 1 teentje knoflook (grof gesneden)
- ½ eetlepel groene kruiden (fijngehakt b.v. peterselie)
- 1 klein bosuitje (in ringen gesneden)
- 1 eetlepel olijfolie
- snufje zout
- snufje peper
- peper en zout
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: