Bereiding
- Bestrooi de varkensrib met zout en zwarte peper uit de molen.
- Braad de varkensrib aan in 60 g hete boter. Voeg het restant van de boter toe. Schik het spek op het vlees.
- Braad de varkensrib gedurende ca. 40 à 50 minuten gaar in een voorverwarmde oven van 170°C.
- Haal de varkensrib uit de braadpan of -slede en laat deze afgedekt in aluminiumfolie ca. 10 minuten rusten voor het aansnijden.
- Snijd de kastanjechampignons in vieren.
- Voeg de Apfelcorn en de kalfsfond bij de braadboter. Breng aan de kook, eventueel overgieten in een pannetje.
- Voeg de champignons, appels en slagroom toe. Laat het geheel even doorkoken. Breng het op smaak met zout en peper.
Lekker met aardappel Dauphinois en witlofsalade.
Tip
Snijd het vlees met een scherp maar niet gekarteld mes
Wist u dat…
vlees met been veel lekkerder smaakt.
- 8 personen
- 70 minuten
Ingrediënten
- 1 à 1½ kilo varkensribstuk (met of zonder been naar keuze)
- 10 plakken spek
- 100 g boter
- 250 g champignons (kastanje)
- 1 glas apfelcorn
- 1 pot kalfsfond
- 2 appels (stevig, in reepjes gesnede)
- ¼ liter slagroom
- snufje zout
- snufje peper (uit de molen)
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: