Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Snij ruitjes van 2½ bij 2½ cm en ruim 1 cm diep in het vlees met een scherp mes.
- Wrijf het vlees in met de kaneel en prik er de kruidnagels rondom in.
- Boen de citroen goed schoon. Rasp de schil op een fijne rasp en pers de helft van de citroen uit.
- Meng de honing met de basterdsuiker, de citroenrasp en het sap.
- Bestrijk de onderkant van het vlees met wat van het honingmengsel. Leg het vlees op een rooster, in een braadslede. Bestrijk nu ook de bovenkant met wat van het honingmengsel.
- Laat het vlees in de oven in circa 50 minuten gaar worden. Verlaag de temperatuur na 20 minuten tot 160°C.
- Als het vlees klaar is, verhit dan de grill op de hoogste stand.
- Leg de plakken ananas op het vlees en bestrijk het geheel met de rest van het honingmengsel. Laat het onder de grill mooi goudbruin en krokant worden.
- Warm of koud serveren.
Lekker met een luchtige aardappelsalade met ijsbergsla en tomaten.
- 8 personen
- 70 minuten
Ingrediënten
1 kilo varkensfricandeau (met een dun laagje vet)
2 theelepels kaneel
24 kruidnagels
1 kleine citroen
1 dl honing
50 g bruine basterdsuiker
6 schijven ananas
Voedingswaarde per persoon
Varkensfricandeau
Fricandeau is een uiterst mager stuk varkensvlees, het is ook (enigszins) rosé te eten.