Bereiding
- Spoel de plakken lever onder de kraan af en dep deze droog. Laat de lever 1 uur in een kom met 2 dl melk weken. Dit zorgt ervoor dat de lever zachter van smaak wordt.
- Zeef in een kom de bloem en voeg zout toe. Roer het ei en beetje bij beetje de overige melk door de bloem tot een glad beslag. Verhit 5 g boter in een koekenpan, giet ¼ deel beslag in de pan en bak hierin een pannenkoek aan beide zijden bruin. Bak op deze wijze nog 3 pannenkoeken en houd deze tussen 2 borden warm.
- Laat de lever uitlekken, dep deze droog en snijd de lever in blokjes van 1 cm. Bestrooi de lever met zout en peper. Verhit 30 g boter in een koekenpan en fruit hierin de ui. Voeg de lever toe en bak deze in ca. 4 minuten gaar. Voeg de appel toe en bak deze ca. 4 minuten mee. Breng de lever-appelvulling op smaak met zout en peper.
- Verdeel de pannenkoekjes over 4 borden, schep op elke pannenkoek lever-appelvulling en rol de pannenkoek op. Direct serveren.
- 4 personen
- 80 minuten
Ingrediënten
- 200 g varkenslever
- 4 dl melk
- 100 g bloem
- snufje zout
- 1 ei
- 50 g boter
- snufje peper (versgemalen)
- 1 ui (fijngesnipperd)
- 1 appel (in blokjes)
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: