Meer recepten met varkensvlees

Bekijk alles

Satéballetjes

500 g varkensgehakt, 3 eetlepels olie (arachide), 3 sjalotjes (fijngehakt), 1 teentje knoflook (geperst), 50 g kokos (gemalen), 1 eetlepel kruiden (saté), snufje zout,

Chinese karbonades

Chinese karbonades

4 haaskarbonades (á 125 g), 2 teentjes knoflook (geperst), 2 eetlepel ketjap manis, 2 eetlepels honing, 2 eetlepels chilisaus, 1 theelepel gemberpoeder, 1 limoen (rasp

Filetlapjes met kerrie

 400 g varkensfiletlappen (dunne), 1 teentje knoflook (geperst), 1 sjalotje (fijngesnipperd), 1 eetlepel zonnebloem olie, 1 eetlepel ananasjam, 2 eetlepels zure room, 1

Beenham met honing

Beenham met honing

1 stuk varkensfricandeau (ca. 1 kg, met een dun laagje vet), 2 theelepels kaneel, 250 g bruine basterdsuiker, 4 eetlepels citroensap, 1 eetlepel citroenrasp, 1 dl honing

Filetrollade met pruimen

1 varkensfilet (à 500 gram), 8 pruimen (zonder pit en gedroogd), ¼ liter appelsap, 1 ei, 50 g dieetmargarine, ½ stengel prei, ½ ui, snufje zout, snufje peper

Varkenshaas met gemengde groenten en kruidenboter uit de braadzak

2 varkenshaasjes, snufje zwarte peper (versgemalen), 450 g soepgroenten (boeren), 75 g kruidenboter, snufje zout, 1 braadzak

Hartige gebakjes met spek ui en gedroogde tomaat

Hartige gebakjes met spek, ui en gedroogde tomaat

100 g ontbijtspek (in plakjes), 4 plakjes bladerdeeg (diepvries), 1 grote ui, 4 tomaten (gedroogd, op olie, en 2 eetlepels van de olie), 6 eetlepels roomkaas (vers, met

Filetrollade met groenten en kerrieboter uit de braadzak

1 varkensfiletrollade, snufje peper (versgemalen), 50 g boter (zachte), 1 winterwortel (in reepjes), 1 prei (in reepjes), 150 g knolselderij (in reepjes), snufje zout, 1

Filetlapjes met auberginesaus

 8 dunne varkensfiletlappen, 5 eetlepels olijfolie, 2 teentjes knoflook (geperst), 1 theelepel Provençaalse kruiden, 8 takjes peterselie (verse, fijngehakt), 1 aubergine,

Spiesjes met mosterd-bieslooksaus

500 g hamlappen, 1 kleine ui, 1 teentje knoflook, 4 eetlepels olijfolie, ½ theelepel chilipeper, 1 theelepel paprikapoeder, 3 eetlepels mayonaise, 3 eetlepels crème