Bereiding
- Meng in een kom knoflook, sjalotje, paprikapoeder, zure room, azijn, peterselie, zout, peper en worcestershiresaus tot een marinade.
- Schep de ribkarbonades door de marinade en laat het vlees hierin 1 uur afgedekt in de koelkast marineren.
- Verhit de grillpan (of ovengrill) voor en bestrijk de pan licht met olie. Dep de ribkarbonades met keukenpapier droog en grill het vlees in ca. 8-10 minuten goudbruin en gaar.
Lekker met frietjes en appel-wortel salade.
Wist u dat…
de ribkarbonade van het midden- en achterste gedeelte van de karbonadestreng komt? Die streng loopt over het ruggedeelte van kop tot staart. Een ribkarbonade is te herkennen aan het ribbeentje. De ribkarbonade geldt als een malse en magere karbonade. Zonder ribbeentje heet de ribkarbonade een filetlapje.
4 personen
75 minuten
Ingrediënten
- 4 ribkarbonades (125 g stuk)
- ½ theelepel worcestershiresaus
- 1 sjalotje (fijngesnipperd)
- snufje zout
- snufje peper (versgemalen)
- ½ theelepel paprikapoeder
- 1¼ dl zure room
- 1 eetlepel azijn (witte wijnazijn)
- 1 teentje knoflook (geperst)
- 1 eetlepel olie
- ½ eetlepel peterselie
- grillpan (BBQ of ovengrill)
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: