Bereiding
- Was de komkommer, halveer deze in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadjes. Snijd vervolgens de komkommer in dunne plakjes.
- Verhit de boter in een pan en bak hierin de schnitzels in ca. 6 minuten rondom goudbruin.
- Maak ondertussen de saus. Roer in een kom de komkommer, munt, yoghurt, limoensap, olijfolie, suiker en knoflook door elkaar. Breng de saus op smaak met zeezout en peper.
- Verdeel de Griekse schnitzels over 4 borden en serveer de yoghurt-muntsaus er apart bij.
Lekker met dikke sneden vers boerenbrood en een groene salade.
Wist u dat…
een varkensschnitzel een dun lapje is dat is platgeslagen? Het is een mager en mals stukje vlees, afkomstig van de varkensham. Aan één stuk is het verkrijgbaar als fricandeau. Schnitzels lijken veel op oesters en hamlappen. De laatste twee worden echter ‘op de draad’ gesneden terwijl schnitzels ‘met de draad mee’ worden gesneden. Dat wil zeggen dat de vleesdraad in de lengterichting loopt. Het zorgt er voor dat de schnitzel tijdens de bereiding plat in de pan blijft liggen.
- 4 personen
- 20 minuten
Ingrediënten
4 varkensschnitzels (ongepaneerd)
1 theelepel suiker
1 teentje knoflook (geperst)
1 eetlepel munt (verse, fijngehakt)
1½ dl yoghurt (Griekse)
limoensap
½ komkommer
2 eetlepels olijfolie
50 g boter
snufje zout
snufje peper (versgemalen)
Voedingswaarde per persoon
Varkensschnitzel
Een varkensschnitzel is een dun lapje vlees, dat is platgeslagen. Het is afkomstig van de varkensham of fricandeau.