Meer recepten met varkensvlees

Bekijk alles

Buikspek uit de oven of van de barbecue

Verwarm de oven of BBQ (indirecte methode) voor op 180 C. Leg het stuk vlees, met de vette kant boven, op een rek op een bakplaat in de oven. Op de BBQ gebruik je een

Bacon-ei-crossants

Bacon & ei croissants

4 plakken bacon (dikgesneden), boter, 3 eieren (middelgroot), 2 eetlepels melk, 2 croissants, snufje zout, snufje peper (versgemalen)

Fricandeau gestoofd in bier met kruidkoek en mosterd

Haal het vlees 30 min voor bereiding uit de koelkast. verhit de boter in de braadpan tot deze nog licht schuimig is en braadt de varkensfricandeau rondom aan in ca 2 min.

Spaanse Tapas gehaktballetjes

Spaanse Tapas gehaktballetjes

500 g varkensgehakt, 1 eetlepel kappertjes, 3 stuks ansjovisfilet (uit blik, in stukjes), 4 eetlepels paneermeel, 1 teentje knoflook (geperst), 1 ei, ½ theelepel

Bacon-groentensoep

 8 plakken bacon (dikgesneden), 2 eetlepels olie, 1 grote ui (fijngesneden), 350 g bloemkool (in kleine roosjes), 1 prei (fijngesneden), 1 grote aardappel (geschild en in

Courgette met gehakt

Courgette met gehakt

2 courgette, 50 g feta, 6 zwarte olijven (zonder pit), 2 eetlepels olijfolie, 1 teentje knoflook (geperst), 400 g varkensgehakt, peper, 1 kleine ui (fijngesnipperd),

Zoete gebakken en gegrilde spareribs

2 kilo spareribs, 2 teentjes knoflook (geperst), 6 eetlepels honing, 6 eetlepels tomatenpuree, 2 eetlepels ketjap manis (zoete sojasaus), ½ theelepel gemberpoeder, 1

Italiaanse spaghetti met gehaktballetjes

500 g varkensgehakt, 1 laurierblaadje, 2 teentjes knoflook, 1 ui (fijngesnipperd), 1 theelepel honing, 500 g spaghetti, snufje peper, 1 kilo tomaten (pomodori of

Tortillas met roergebakken varkensvleesreepjes en avocadodip

Tortilla’s met roergebakken varkensvleesreepjes en avocadodip

400 g varkensvleesreepjes
, 1 avocado (in blokjes)
, 1 dl zure room
, 1 lenteuitje (in ringen)
, ½ groene peper (van zaad ontdaan en fijngesneden)
, 50 g geraspte kaas

Broodje warme beenham

Broodje warme beenham

4 plakken beenham (iets dikker gesneden, ca. 100 g samen), 1 vleestomaat, 25 g sla (gemengde), 25 g kruidenboter en 4 broodjes (focaccia (voorgebakken).