Bereiding
- Snij de filetlapjes overdwars in tot 4/5 diep (dit noemt men ook wel ‘vlinderen’) en klap de, nu dunne filetlapjes open
- Smeer op 1 plak kaas een fikse laag mosterd en leg hier de tweede plak kaas op. Op de plakken kaas verdeel je 3 plakjes chorizo en dit pakketje verpak je met een plak gekookte ham
- Leg het ham kaas pakketje op de opengeklapte varkensfilet en klap de filet dan dicht. Probeer het pakket zo goed mogelijk af te sluiten met de varkensfilet (om te voorkomen dat de kaas er uit gaat druipen tijdens het bakken) en gebruik eventueel een cocktailprikker om het vlees bij elkaar te houden. Doe hetzelfde voor de ander filets.
- Tijd om een paneerfabriekje op te zetten. Maak een produktielijn in deze volgorde: gevulde filets. bord met bloem, diep bord met geklopt ei, bord met panko cornflakes mengsel en tenslotte een groot bord waarop je de gepaneerde cordons bleu kunt leggen. Haal de filets in dezelfde volgorde door de borden. zodat het vlees lekker gepaneerd is.
- Verwarm boter in een grote koekenpan en bak de gevulde filets in 8 tot 10 minuten rondom bruin en knapperig
- Serveer met gekookte e gekruide groenten en smullen maar!
- 4 personen
- 20 minuten
Ingrediënten
4 lapjes varkensfilet van ongeveer 150 gr per stuk
8 plakken belegen kaas
4 plakken mooie gekookte ham
12 plakjes goede chorizo
2 el pikante mosterd (ik heb zelf mosterd met piment d’esplette gebruikt)
2 eieren
30 gr panko (Japans Paneermeel)
20 gr cornflakes, geplet
30 gr bloem
Varkensfiletlapje
Filetlapje ook wel (ongepaneerde) schnitzel genoemd, is eenvoudig te bereiden.