Bereiding
- Laat de zuurkool in een vergiet uitlekken.
- Breng de zuurkool in een pan met de witte wijn, Franse keukenkruiden, zout en peper aan de kook. Laat ca. 10 minuten zachtjes koken.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Maak de aardappelpuree volgens de gebruiksaanwijzing. Roer er vervolgens de mosterd doorheen.
- Vet een ovenschaal in met boter.
- Snijd de rookworst in plakjes.
- Doe de zuurkool over in de ovenschaal. Bedek de zuurkool met de rookworst plakjes. Schep hierover de aardappelpuree. Bedek de ovenschotel met de plakjes ontbijtspek.
- Laat de schotel in de oven ca. 35 minuten door en door warm worden.
Tip
Rookworst wellen: De rookworst die u vers bij de slager koopt, is meestal alleen nog maar even gerookt om een specifieke smaak en mooie goudbruine kleur te verkrijgen. U maakt deze gaar door de worst in koud water op te zetten en ca. 20-25 minuten te wellen (garen) in net niet kokend water. Kant-en-klaar verpakte rookworst is in de fabriek al gaar gemaakt en hoeft alleen maar – met plastic verpakking en al – te worden opgewarmd (ca. 10 minuten) in net niet kokend water; de plastic verpakking beschermt de worst tegen uitdrogen.
Wist u dat…
Rookworst moet ook rusten. Dat groot vlees altijd eerst even een paar minuten moet rusten alvorens u het aansnijdt wist u waarschijnlijk wel. Maar wist u dat dit ook voor rookworst geldt? De vleessappen kunnen zich dan verspreiden en dat komt de smaak ervan extra ten goede doordat ze bij het aansnijden niet verloren gaan.
- 4 personen
- 45 minuten
Ingrediënten
1 rookworst
100 g ontbijtspek (in plakjes)
500 g zuurkool
1 dl witte wijn
1 eetlepel Provençaalse kruiden
snufje zout
snufje peper
1 pakje aardappelpuree (voor 4 personen)
1 eetlepel franse mosterd
boter
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: