
Bereiding
- Wrijf het vlees rondom in met de cognac en de olijfolie en bestrooi het met de gekneusde peperbesjes.
- Meng de ingemaakte peperbesjes met de zure room, de tijm en een snufje zout.
- Steek de barbecue aan of verwarm de grill voor.
- Grilleer de steaks aan beide kanten bruin en rosé van binnen (ca. 2 minuten aan elke kant, afhankelijk van de dikte van de steaks). Bestrooi het vlees met wat zout. Serveer het sausje erbij.
Lekker met aardappelsalade met lente-uitjes of een eenvoudige groene salade met stukjes tomaat en eventueel Thousand Island-dressing (niet al te dikke, lichtrose dressing van mayonaise en tomatenketchup)!
Wist u dat…
rib-eye snel klaar, gaar en zacht is?
4 personen
15 minuten
Ingrediënten
- 4 rib-eye steaks
- 2 eetlepels cognac
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels rodepeperbesjes (droog, gekneusd of grofgemalen)
- 1 eetlepel rodepeperbesjes (ingemaakt)
- 1 dl zure room
- ½ theelepel tijm
- tijm
- zout
- grill of barbeque
Voedingswaarde per persoon
Altijd de laatste tips & tricks, feiten en nieuws over vlees ontvangen?
Schrijf je dan snel in!