Bereiding
Deze gepeperde stoofschotel met rundvlees en bonen smaakt voortreffelijk en is een rijke, vullende maaltijd. Aangevuld met geroosterde groenten of een mooie salade kun je er uren op vooruit. De pepers zijn niet alleen een ware smaakmaker, ze bevatten gezonde stoffen, zoals Capsaïcine. Daarnaast zweren veel mensen bij pittig eten om hun stofwisseling en calorie-verbranding een handje te helpen. Wereldwijd zijn pittig vlees en bonen een graag geziene combinatie, zelfs voor het ontbijt!
1. Het vlees in blokjes snijden en goed inwrijven met Andalucia-kruiden.
2. De ui en knoflook fijn snijden.
3. Rooster de groene pepers en verwijder alle zaadlijsten.
4. Neem de plakjes spek en braad ze aan in een braadpan.
5. Voeg de ui en knoflook toe en fruit het geheel licht aan.
6. Bestrooi met oregano en chilipeper en braad het vlees in de braadpan aan.
7. Peper in stukjes snijden en bij het vlees voegen.
8. Bouillon en tomatenblokjes toevoegen.
9. Langzaam garen in ca. 2 uur met de deksel erop, matig vuur, regelmatig roeren.
10. Als het vlees gaar is de kidneybonen toevoegen.
Heerlijk met Indiaas Naanbrood, geroosterde groenten en/of een groene salade!
Gepeperde stoofschotel bewaren
Restjes van dit stoofgerecht vries je gemakkelijk in of kunnen gebruikt worden als vulling voor empanadas. Die zijn eenvoudig en snel te maken met plakjes deeg voor hartige taart uit de vriezer.
- 6 personen
- 130 minuten
Ingrediënten
1 kg riblappen
Boter of olie om het vlees te braden
4 plakjes spek
250 gr ui
6 teentjes knoflook
100 gr groene pepers
5 dl runderbouillon
400 gr tomatenstukjes uit blik
1 theelepel oregano
1 theelepel komijn
1 theelepel chilipoeder
1 eetlepel Andalucia kruiden
400 gr kidneybonen uit blik
Peper en zout
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: