Bereiding
1. Het vlees in blokjes snijden en inwrijven met Andalucia-kruiden.
2. De ui en knoflook fijn snijden.
3. Groene pepers roosteren en de zaadlijsten verwijderen.
4. Spekplakjes in de braadpan aanbakken, ui en knoflook toevoegen, licht aanfruiten, oregano en chilipeper toevoegen en het vlees in de braadpan aanbraden.
5. Peper in stukjes snijden en bij het vlees voegen.
6. Bouillon en tomatenblokjes toevoegen.
7. Langzaam garen in ca. 2 uur met de deksel erop, matig vuur, regelmatig roeren.
8. Als het vlees gaar is de kidneybonen toevoegen.
Heerlijk met Indiaas Naanbrood en groene salade!
6 personen
130 minuten
Ingrediënten
1 kg riblappen
Boter of olie om het vlees te braden
4 plakjes spek
250 gr ui
6 teentjes knoflook
100 gr groene pepers
5 dl runderbouillon
400 gr tomatenstukjes uit blik
1 theelepel oregano
1 theelepel komijn
1 theelepel chilipoeder
1 eetlepel Andalucia kruiden
400 gr kidneybonen uit blik
Peper en zout
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: