Bereiding
De brisket is een groot stuk vlees van de runderborst. Niet het meest malse deel van de koe, maar met een lange garing wordt dit vlees superzacht en smaakvol. Denk voor het mondgevoel aan goed bereid stoofvlees.
1. Verwarm de oven voor op 150 graden
2. De borst inwrijven met de droge kruiden.
3. Trim de Brisket door dikke stukken vet te verwijderen (of vraag het je slager). Laat wel wat vet zitten.
4. Aanbraden in boter/olie mengsel en in de oven op 125 graden plaatsen.
5. Het vlees bedruipen met jus en garen tot een kern van 85 graden in ongeveer 5 uur.
6. Na garing het vlees 5 minuten laten rusten in aluminiumfolie zodat de sappen zich weer kunnen verdelen door het vlees.
7. Daarna in dunne, rechte plakken snijden.
8. Deze overgieten met eigen jus of bv mosterdsaus.
Brisket goed benutten
Dit mooie, grote stuk vlees leent zich prima voor een etentje met een gezelschap of voor gebruik op meerdere dagen. Bewaar restjes van de brisket in de koelkast in een afgesloten bakje of ziplockzakje. Gebruik wat over is bijvoorbeeld in plakken op een salade of pokebowl. Je kunt er ragout van maken, kroketten, een eenpansgerecht met vleesreepjes. Of vries het in! Wil je invriezen, splits de restjes dan in gebruiksklare porties die je vacuüm verpakt. lees onze tips voor invriezen en ontdooien.
Tip: dungesneden ook lekker op brood!
Binnenkort vind je hier ook een instructievideo voor de bereiding!
- 0 persoon
- 300 minuten
Ingrediënten
Ingrediënten
• 2 kg runderborst
• 40 gr vleeskruiden
• 5 gr gerookte paprika
• Boter en/of olie
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: