Bereiding
Zomer, herfst, lente of winter: een mooi stamppotje kan in alle seizoenen helemaal lekker zijn. Afgemaakt met een sappige rundervink, tover je in ‘no-time’ een smaakvol avondmaal tevoorschijn. Smullen!
1. Snijd de knolselderij in plakken, schil deze en snijd ze in blokjes.
2. Schil de aardappels en snijd ze in stukken.
3. Pers 1 sinaasappel uit.
4. Schil 1 sinaasappel dik en snijd de partjes tussen de vliezen uit.
5. Kook de knolselderij met de aardappels in ± 20 minuten gaar in weinig water.
6. Giet ze af en bewaar het kookvocht.
7. Stamp de knolselderij met de aardappels, wat kookvocht, de bosui, de crème fraîche, zout en peper tot een smeuïge stamppot.
8. Verhit ondertussen de boter en bak de rundervinken in 15 minuten bruin en gaar. Neem ze uit de pan en houd ze warm.
9. Voeg het sinaasappelsap en ½ dl heet water aan het bakvet toe en breng het aan de kook.
10. Laat de saus iets inkoken. Warm de sinaasappelpartjes kort mee.
Lekker met gesmoorde courgette en wat versgemalen nootmuskaat.
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Meer informatie over de rundervink, blinde vink en slavink.
- 4 personen
- 25 minuten
Ingrediënten
• 4 rundervinken
• 1 knolselderij
• 1 kilo aardappels (kruimige)
• 3 bosuitjes
• 2 sinaasappels
• 1 bekertje crème fraîche (klein)
• 40 g boter (of margarine)
• ½ dl water (heet)
• snufje zout
• snufje peper
Rundervink
Rundervink bestaat uit rundergehakt dat gekruid is, omwikkeld met een dun lapje mager rundvlees.