Bereiding
- Wrijf (masseer) de biefstukken in met een lepeltje van de tomatenolie en de peper.
- Snijd de gedroogde tomaten in reepjes.
- Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren.
- Roer een dressing van de azijn, de mosterd, de mayonaise, het tomatensap en de tomatenolie.
- Verwarm een koekenpan met anti-aanbaklaag, draai het vuur iets lager en bak de biefstuk (zonder toevoeging van extra vet) aan beide kanten bruin en rosé van binnen (ca. 2 minuten aan elke kant, afhankelijk van de dikte van de biefstuk). Beweeg het vlees tijdens het bakken langzaam over de bodem van de pan. Neem het vlees uit de pan en laat het even rusten.
- Bak de champignons al omscheppende 3 minuten in de droge koekenpan, op een hoog vuur.
- Maak de salade op smaak met de dressing.
- Verdeel de sla, de warme champignons, de reepjes gedroogde tomaat en de sla over 4 borden.
- Snijd de biefstukken in dunne plakjes en leg ze op de salade.
Tip
Deze warme salade is ook heel geschikt als voorgerecht bij een diner. Halveer in dat geval de ingrediënten van het recept, en je hebt een bijzonder smakelijk voorgerecht. Ook lekker met warm ciabattabrood.
Wist u dat…
snel dichtschroeien bij biefstuk erg belangrijk is. Zo behoudt het vlees de smaakvolle vleessappen!
- 4 personen
- 10 minuten
Ingrediënten
4 biefstukken (à 125 g)
8 tomaten (gedroogd, op olijfolie + wat van de olie)
1 theelepel zwarte peper (grofgemalen)
200 g champignons
4 eetlepels balsamicoazijn
1 theelepel franse mosterd
4 eetlepels mayonaise
4 eetlepels tomatensap
200 g gemengde salade
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: