Bereiding
Een stoofpot met rundvlees is natuurlijk superlekker. Het past goed bij de herfst, winter en eerste koude voorjaarsdagen, maar ook met warmer weer is stoofvlees niet te versmaden. Presenteer het vlees dan met frisse bijgerechten, zoals deze koolsalade.
- Doe alle ingrediënten, behalve het vlees en de koriander, in een stoof- of hapjespan en breng dit aan de kook. Breng op smaak met peper en zout.
- Laat de runderlapjes erin glijden en stoof ze gaar op laag vuur in ca. 90 min. Haal het vlees uit de saus en houd warm onder aluminiumfolie.
- Laat het stoofvocht tot de helft inkoken en bind met allesbinder. Doe het vlees in een warme schaal, giet de saus erover.
Koolsalade:
- Doe de witte kool in een vergiet. Giet er 1 liter kokend water over en laat de kool uitlekken.
- Maak een sausje van de kwark, mierikswortel, karwijzaad, gember. Breng op smaak met zout, peper en gembernat. Doe de witte kool in een mooie schaal.
- Meng de saus door de witte kool en strooi er de uitgebakken spekjes overheen.
Lekker met volkoren stokbrood of bol. Dip deze in het stoofvocht.
Stoofpot rundvlees tips &trics
Met onderstaande informatie kan je stoofpot rundvlees niet meer stuk! Lees de tips om taai stoofvlees te voorkomen en leer hoe je stoofvlees ook in de helft van de tijd kunt bereiden.
Snel stoofvlees
- 6 personen
- 110 minuten
Ingrediënten
750 g rundvlees (naar keuze: sukadelap, runderriblap, doorregen runderlap)
1 pakje gezeefde tomaten (500 g)
1 dl kalfsfond
3 eetlepels citroensap
1 ui (fijngesneden)
2 eetlepels bruine basterdsuiker
3 eetlepels ketjap manis
1 theelepel sambal (badjak)
2 teentjes knoflook (fijngesneden)
stukje gemberwortel (of 1 theel. djahé)
snufje zout
snufje peper
allesbinder
Salade:
300 g witte kool (in dunne reepjes)
4 eetlepels kwark (magere)
snufje zout
snufje peper
1 theelepel mierikswortel (geraspte of mespuntje wasabi)
1 theelepel karwijzaad
2 gemberbolletjes (op siroop, fijngesneden)
75 g spekblokjes (uitgebakken) • gembersiroop
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: