
Bereiding
Stoven
- Verwarm een koekenpan.
- Snij de runderlappen in stukken van ca 120 gram.
- Doe boter in de koekenpan en braad het vlees rondom bruin.
- Doe het gebraden vlees in een braadpan.
- Bak de uien nu in de pan waarin je het vlees hebt aangebraden, tot ze mooi fruiten.
- Zet het vuur laag, voeg tomatenpuree toe, even doorgaren, afblussen met rode wijn en runderbouillon
- Het geheel in de braadpan bij het vlees.
- Laurier, zout en peper toevoegen.
- 2 ½ uur op laag vuur stoven
Pompoen
- Verwarm de oven op 180.c
- Meng pompoenblokjes met olijfolie, zout, peper.
- Verdeel over een bakplaat met bakpapier en zet 30 minuten in de oven
Groente wokken
- Wok de groenten in olijfolie tot ze net gaar zijn.
- Breng op smaak met een scheutje runderbouillon, peper en zout.
Saustip: Kook de saus van het stoofvlees eventueel iets in, voeg eventueel zout peper toe
Serveertip: Maak een mooie compositie op het bord van de cavolo nero en de geroosterde pompoen. Leg hier het vlees bij.
Eventueel met een lepel creme fraiche, gesneden peterselie en grof bruin brood.
4 personen
180 minuten
Ingrediënten
500 gram runderlappen
50 gram boter
300 gram rode ui in halve ringen
1 eetlepel tomatenpuree
5 dl rode wijn
3 dl runderbouillon
3 laurierblaadjes
Zout
Voor erbij
400 gram pompoenblokjes
Olijfolie
400 gram cavolo nero (of boerenkool)
1 gesneden bosui
400 gram broccoli roosjes
200 gram kastanje champignons
Scheutje runderbouillon
Doorregen runderlappen
Prachtig vlees om te braden, heeft langere tijd nodig om gaar te worden op een laag vuur.
