Bereiding
- Pel de uien en snijd ze in parten. Boen de limoenen schoon, snijd ze in parten en verwijder zonodig de pitten.
- Bak de ui 3 minuten in 1 eetlepel van de olie.
- Schep er de limoen, de helft van de tijm en zout en peper door.
- Dep het vlees droog.
- Verwarm de oven voor tot 85ºC.
- Wrijf het vlees in met de rest van de olie en de tijm en zout en peper.
- Leg het vlees in een braadslede, schenk de bouillon erbij en verdeel de ui- en limoenparten er omheen.
- Laat de entrecote in ± 1 uur en 45 minuten rosé braden (kerntemperatuur 55 ºC).
Lekker met roergebakken krieltjes en spruitjes.
- 6 personen
- 130 minuten
Ingrediënten
4 rode uien
2 limoenen (bij voorkeur biologisch)
2 eetlepels olijfolie
600 g entrecôte (aan één stuk)
1 eetlepel tijm (verse)
1 dl bouillon (rundvlees)
snufje zout
snufje peper
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: