Meer recepten met rundvlees

Bekijk alles
hachee rundvlees

Runderhachee uit de slowcooker

Haal het vlees een half uur voor gebruik uit de koelkast. Verwarmd de boter in de braadpan en bak de riblappen in 3 porties bruin. Haal het vlees uit de pan, bak daarna

Brabantse vlees-salade

Brabantse vleessalade

300 g magere runderlappen (gaargestoofd of gekookt), 100 g worteltjes (gaargekookt), 100 g zoetzure zilveruitjes (en een beetje van het vocht), 150 g augurken, 4

Winteromelet met rookworst

½ rookworst (à 250 gram, in plakjes)
, 2 worteltjes (in blokjes)
, 50 g doperwten (diepvries)
, 4 eieren
, 4 eetlepels melk
, 2 eetlepels boter
, 1 sjalotje

Baklapjes-met-mango-en-oestersaus

Baklapjes met mango en oestersaus

400 g baklappen, 2 eetlepels sojasaus (Japanse), 2 eetlepels droge sherry, 2 theelepels maïzena, 4 eetlepels roerbakolie, 100 g sugarsnaps, 1 kleine mango, 2 rode uien,

Ossenworstburgertjes

250 g ossenworst, 2 kleine tomaten, 50 g veldsla, 12 mini-bolletjes, ½ dl barbecuesaus, 3 eetlepels mayonaise, 2 sjalotjes

Biefstuk met knoflook-preisaus

Biefstuk met knoflook-preisaus

4 kogelbiefstukken (à 125 gram), 1 eetlepel olijfolie, 1 teentje knoflook, 1 dunne prei, 20 g boter, 1 dl witte wijn, 2 dl fond (runder, pot), 1 dl slagroom, snufje zout

Runderribstuk met hutspot

De bereidingsvideo staat onder de bereidingswijze. Ribstuk Haal het vlees een half uur voor bereiding uit de koelkast. Verhit de boter in de braadpan tot deze niet meer

Minispiesjes met frisse avocadodip

Minispiesjes met frisse avocadodip

300 g rundergehakt, 1 avocado, 1 bosuitje, 100 ml yoghurt (Griekse magere), ½ zakje gehaktkruiden (of ½ eetlepel gehaktkruiden en 20 gram paneermeel), ½ ei, 2 eetlepels

Enchillades con carne

Enchillades con carne

 200 g half-om-halfgehakt, 1 ei (losgeklopt), 75 g champignons (schoongeborsteld en in plakjes), 2 rode chilipepers, 25 g boter, 75 g kaas (in reepjes), 8 blaadjes sla, 2

Kogelbiefstuk bakken

Gebakken kogelbiefstuk met haricots verts en kriel

Haal de kogelbiefstukken ui de koeling en laat op kamertemperatuur komen Dep de kogelbiefstukken droog met een stukje keukenpapier Verwarm een koekenpan met dikke bodem