Meer recepten met varkensvlees

Bekijk alles
Courgette met gehakt

Courgette met gehakt

2 courgette, 50 g feta, 6 zwarte olijven (zonder pit), 2 eetlepels olijfolie, 1 teentje knoflook (geperst), 400 g varkensgehakt, peper, 1 kleine ui (fijngesnipperd),

Satéballetjes

500 g varkensgehakt, 3 eetlepels olie (arachide), 3 sjalotjes (fijngehakt), 1 teentje knoflook (geperst), 50 g kokos (gemalen), 1 eetlepel kruiden (saté), snufje zout,

Franse schouderrollade met dragonjus

1 rollade (schouder, á 750 g), snufje peper (versgemalen), 50 g boter, 2 dl fond (vlees), 1 eetlepel azijn (dragon), ½ theelepel suiker, 2 eetlepels dragon (verse

Varkensgehakt met avocadosalsa

400 g varkensgehakt, 1 vleestomaat, 1 avocado (rijpe), 1 eetlepel limoensap, 2 eetlepels koriander (fijngehakt), 40 g amandelen (geschaafd), 2 eieren (L), 75 g

Sesam spareribs

2 kilo spareribs, 3 teentjes knoflook (geperst), 6 eetlepels honing, 6 eetlepels tomatenpuree, 1 eetlepel sesamolie, 2 eetlepels ketjap manis, ½ theelepel sereh (poeder,

placeholder

Zuurkoolschotel met kerriegehakt en tuttifrutti

400 g varkensgehakt,  4 theelepels kerriepoeder (milde),  4 dl melk, 60 g boter, 200 g tuttifrutti, 150 g geraspte kaas, 500 g zuurkool (wijnzuurkool), 1 pijpje kaneel,

placeholder

Varkensrollade met mosterd en knoflook

600 g varkensfiletrollade, 2 teentjes knoflook, 2 takjes rozemarijn, 35 g amandelen (schaafsel), 2 oude boterhammen (witte), 2 eetlepels mosterd (grove), 3 eetlepels

Fricandeau met bleekselderij en sinaasappel

250 g varkensfricandeau, ½ struik bleekselderij, 1 sjalotje, 1 sinaasappel, 1 teentje knoflook, 1½ eetlepel kruiden (Italiaanse), 1 eetlepel mosterd (Zaanse), ½ dl witte

Tagliatelle met ham prei en camembert

Tagliatelle met ham, prei en camembert

150 g achterham (vrij dik gesneden plakken)
, snufje zout
, 1 teentje knoflook, 1 dl kookroom
, 200 g tagliatelle, 125 g camembert
, 1 theelepel kerrie
, snufje peper

placeholder

Zuurkool met gebakken saucijsjes

4 saucijsjes, 1 zak zuurkool (à 500 g), 80 g boter, 2 sjalotjes (fijngehakt), 1 appel (in blokjes), 2 eetlepels rozijnen, 1 theelepel karwijzaad, 1 laurierblad, 3 dl