Bereiding
- Verhit in een sauspan 2 eetlepels olijfolie en fruit hierin de ui en knoflook ca. 2 minuten op zacht vuur. Voeg de tomatenblokjes, witte wijn en basilicum aan het uienmengsel toe en laat de saus op zacht vuur ca. 30 minuten met het deksel op de pan sudderen.
- Kneed intussen in een mengkom het rundergehakt met de Parmezaanse kaas, pijnboompitten, citroenrasp en peper door elkaar en maak hiervan 24 even grote gehaktballetjes.
- Verhit in een grote koekenpan de overige olijfolie en bak hierin de gehaktballetjes in ca. 10 minuten rondom goudbruin en gaar. Kook in een grote pan met ruim kokend water en zout de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking al dente.
- Pureer de tomatensaus met een staafmixer en breng de saus op smaak met zout en peper. Giet de pasta af en verdeel deze over vier diepe borden. Schep de gehaktballetjes en de tomatensaus over de spaghetti.
Lekker met een groene salade.
Wist u dat…
Gehakt bereid moet worden op de dag van aankoop?
- persoon
- minuten
Ingrediënten
500 g rundergehakt
4 eetlepels olijfolie
1 ui (fijngesnipperd)
1 teentje knoflook (geperst)
1 blik tomatenblokjes (á 400 ml)
1 dl witte wijn
1 bosje basilicum (ca. 15 g, in reepjes)
75 g Parmezaanse kaas (grof geraspt)
30 g pijnboompitten (grof gehakt)
1 citroen (de rasp ervan)
snufje zout
snufje peper (versgemalen)
400 g spaghetti
staafmixer