Bereiding
- Haal de biefstuk 30 minuten van te voren uit de koelkast.
- Pel de uien en snij ze in dunne ringen. Pel en snipper de knoflook. Hak de olijven grof. Wrijf de biefstukken goed in met peper en olijfolie.
- Verhit een koekenpan op middelhoge temperatuur of de BBQ tot medium-heet (220˚C) . Bak/grill de biefstuk tot de gewenste gaarheid.
- Haal ze uit de pan of van de BBQ, bestrooi ze met zout en versgemalen peper naar smaak en laat de biefstukken afgedekt met aluminiumfolie 5 minuten rusten.
- Bak de uien met de knoflook vijf minuten in de koekenpan.
- Voeg de olijven, de barbecuesaus en 1½ dl heet water toe en breng alles aan de kook. Serveer de saus bij de biefstuk.
Lekker met aardappelpartjes uit de oven, gerilde groenten of een gemengde salade.
- 4 personen
- 20 minuten
Ingrediënten
4 kogelbiefstukken (à 100 gram)
2 rode uien
1 teentje knoflook
50 g olijven (groene, zonder pit)
1 eetlepel olijfolie
zout
peper (versgemalen)
2 dl barbecuesaus
Voedingswaarde per persoon
Kogelbiefstuk
Kogelbiefstuk is gesneden van de kogel van de bovenbil of van de kogel van het spierstuk.