Bereiding
- Overgiet de koolbladeren met kokend water en laat ze ± 2 minuten onderstaan.
- Spoel ze vervolgens af met ijskoud water en laat ze uitdruipen.
- Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan lichtbruin.
- Snipper de ui.
- Meng het gehakt, de ui, de pijnboompitten en de kaas en breng het op smaak met zout en peper.
- Leg in het midden van elk koolblad ¼ van het gehaktmengsel en vouw het pakketje goed dicht.
- Vul het waterreservoir van de stoomkoker (of de pan, als u mandjes gebruikt) met het water, de bouillonblokjes en de soepgroenten en breng het geheel aan de kook.
- Kook het vervolgens zachtjes door.
- Leg de pakketjes met de naad naar onderen in de stoommand en stoom ze in 15-20 minuten gaar.
Lekker met aardappelgratin en rauwkostsalade
Tip
Breng voor een lekkere saus het stoomvocht met de groenten in een apart pannetje aan de kook. Pureer het en bind het eventueel met wat allesbinder.
- 4 personen
- 20 minuten
Ingrediënten
- 400 g half-om-halfgehakt
- 4 koolbladeren (bij voorkeur groene)
- 1 ui
- 50 g pijnboompitten
- 75 g geraspte kaas (belegen)
- snufje zeezout
- snufje peper (versgemalen)
- 1,2 liter water
- 2 bouillonblokjes (of 0,6 liter water en 0,6 liter vleesfond)
- 2 eetlepels soepgroenten (boeren)
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: