Bereiding
Runderhachee kan je prima 1 of 2 dagen van te voren klaar maken, het wordt dan zelfs nog lekkerder! Bewaar de hachee in de koelkast en warm het langzaam weer op zonder het te laten koken.
- Laat het vlees een half uur op kamertemperatuur komen.
- Snijd het vlees in grove stukken.
- Snijd de uien in stukjes.
- Verwarm de boter in de braadpan, wacht tot het schuim deels is weggetrokken.
- Bak het vlees rondom bruin.
- Voeg de uien toe en bak deze kort mee.
- Voeg de laurier en de kruidnagel toe.
- Blus het geheel af met de balsamicoazijn.
- Voeg de runderbouillon toe.
- Breng het geheel aan de kook en laat het met het deksel op de pan op een laag vuur ca. 2 uur stoven.
- Het vlees is gaar als het wat uit elkaar begint te vallen.
- Schep het vlees zo nu en dan om.
- Haal de laurierbladeren uit de pan.
- Bind de hachee met de ontbijtkoek.
- Voeg zout en peper toe naar smaak.
Lekker te combineren met aardappelpuree en rodekool.
Ook lekkere Hachee recepten
Meer weten over Hachee vlees?
- 4 personen
- 140 minuten
Ingrediënten
400 gr hacheevlees
4 middelgrote uien
50 gr roomboter
2 laurierbladeren
2 kruidnagels (optioneel)
Scheutje balsamicoazijn
4 plakken ontbijtkoek met gember in blokjes gesneden
5 dl runderbouillon
Zout en peper