Bereiding
- Schil de appel, verwijder het klokhuis met een appelboor en snijd de appel in 8 dunne plakjes.
- Besmeer de boterhammen met boter.
- Leg, afhankelijk van het soort tosti-ijzer (een enkele of een dubbele), 1 of 2 boterhammen met de besmeerde kant naar beneden in het tosti-ijzer. Beleg elke boterham met 2 plakjes appel, 1 plakje pekelvlees, een halve eetlepel gehakte walnoten, 1 plakje pekelvlees en nog 2 plakjes appel. Houd de randen vrij. Leg er een besmeerde boterham op (met de boterkant naar boven).
- Klem het ijzer dicht, snijd de broodranden langs de buitenkant van het ijzer weg. Rooster de pekelvlees-appel-notentosti’s aan beide kanten bruin, afhankelijk van het soort tosti-ijzer, op de gasvlam van het fornuis of elektrisch.
Tip
Er zijn veel soorten tosti-ijzers in de handel (rond, vierkant, elektrisch, voor op gas etc). Kinderen die niet van brood houden, lusten vaak wel getoast brood. Zoet of hartig, ze vinden het bijna altijd lekker.
- 2 personen
- 25 minuten
Ingrediënten
- 4 plakjes pekelvlees
- boter (zachte)
- 1 kleine appel (zoetzure)
- 4 boterhammen (volkoren)
- 2 eetlepels walnoten (grofgehakt)
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: