Bereiding
Hoofdgerecht voor 2 volwassenen en 2 kinderen van 1-4 jaar
- Schil de avocado en verwijder de pit. Snijd het bosuitje in dunne ringen.
- Pureer met de staafmixer het avocadovruchtvlees, het bosuitje en de yoghurt tot een gladde dipsaus. Breng de avocadodip op smaak met zout en peper.
- Verwarm de ovengrill voor.
- Kneed in een kom het gehakt met gehaktkruidenmix en ei door elkaar.
- Snijd elke satéprikker in twee even grote stukken.
- Verdeel het gehakt in 12 even grote porties en vorm deze rond de satéprikkers tot 12 kleine worstjes. Bestrijk de spiesjes licht met olie.
- Leg de spiesjes op een met aluminiumfolie beklede bakplaat en grill de spiesjes onder de ovengrill in ± 8-10 minuten rondom bruin en gaar.
Lekker met rijst en een groentemelange van doperwtjes en sugarsnaps.
Tip
Door de satéprikkers voor gebruik even in water te weken, verbranden de houtenstokjes minder snel onder de grill.
Wist u dat…
Druk de avocadopit in de dipsaus, dan verkleurt de saus minder snel bruin.
- 4 personen
- 20 minuten
Ingrediënten
300 g rundergehakt
1 avocado
1 bosuitje
100 ml yoghurt (Griekse, magere)
½ zakje gehaktkruiden (of ½ eetlepel gehaktkruiden en 20 gram paneermeel)
½ ei, 2 eetlepels olie
snufje zout
snufje peper (versgemalen)
6 satéprikkers
staafmixer
aluminiumfolie
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: