Bereiding
- Snij het vlees dwars op de draad in dunne plakjes. Roer de sojasaus, de sherry, de maïzena en een eetlepel roerbakolie door elkaar en schep het vlees erdoor. Laat het 10 minuten marineren.
- Kook de sugarsnaps in ruim kokend water in 4-5 minuten beetgaar. Spoel ze koud af en laat ze uitlekken. Schil de mango en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snij de uien in dunne partjes en rasp de gemberwortel.
- Verhit een wok en laat de olie goed heet worden. Roerbak het vlees in porties op hoog vuur snel bruin en schep het op een bord.
- Bak de ui 2 minuten. Schep de oestersaus met het vlees, de sugarsnaps en de mango erdoor en verwarm alles nog 1 minuut. Strooi de cashewnoten erover.
Lekker met rijst.
- 4 personen
- 25 minuten
Ingrediënten
400 g baklappen
2 eetlepels sojasaus (Japanse)
2 eetlepels droge sherry
2 theelepels maïzena
4 eetlepels roerbakolie
100 g sugarsnaps
1 kleine mango
2 rode uien
2 cm gember (verse, geschild)
3 eetlepels oestersaus
50 g cashewnoten
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: