Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 ºC. Snipper de ui. Schil en rasp de aardappel. Snijd de zongedroogde tomaten in stukjes. Laat de mozzarellabolltjes uitlekken.
- Meng het gehakt met de ui, aardappelrasp, ei, tomatenreepjes, peterselie, basilicum, zout, peper en paprikapoeder.
- Verkruimel de beschuit boven het gehaktmengsel en meng goed. Meng de mozzarellabolletjes erdoor.
- Vet een cakeblik (ca. 20 cm) in met de boter. Druk het gehaktmengsel in de cakevorm. Zorg dat de mozzarellabolletjes niet aan de oppervlakte komen.
- Bak het gehaktbrood, afgedekt met aluminiumfolie, in het midden van de oven in ca. 60 minuten gaar. Verwijder het folie de laatste 20 minuten.
- Snijd het gehaktbrood in plakken.
Lekker met gemengde groente en frietjes.
Wist u dat…
gehakt bereid moet worden op de dag van aankoop?
- 6 personen
- 70 minuten
Ingrediënten
600 g rundergehakt
1 grote aardappel
1 ei
1 beschuit
4 eetlepels tomaten (zongedroogde)
1 ui
2 eetlepels peterselie (gehakt)
2 eetlepels basilicum (gehakt)
1 mozzarellakaasje (in bolletjes)
snufje peper
snufje zout
snufje paprikapoeder
boter (om in te vetten)
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: