Bereiding
- Snijd de snijbonen in schuine stukjes van 4 cm.
- Kook ze 5 minuten in water met zout en spoel ze onder koud water af.
- Snijd de stugge steeltjes van de shii-take en snijd de rest in plakjes.
- Hak de noten grof en rooster ze in een droge koekenpan totdat ze gaan geuren.
- Verhit de olie in een wok of ruime braadpan en bak de vleesreepjes al omscheppend op een hoog vuur bruin in ± 4-5 minuten.
- Schep ze uit de pan.
- Bak de shii-take 3 minuten in het bakvet en voeg de snijbonen, de sherry, de sojasaus, 1 dl heet water, het vijfkruidenpoeder, peper en zout toe.
- Breng alles aan de kook.
- Schep het vlees en de cashewnoten erdoor.
- Bind het vocht met allesbinder.
Lekker met witte rijst met gesneden bosuitjes en rode peper.
Wist u dat…
Er door de korte bereidingswijzen, zoals roerbakken, minder voedingsstoffen verloren gaan tijdens de bereiding?
- 4 personen
- 30 minuten
Ingrediënten
- 400 g runderreepjes
- 500 g snijbonen
- 150 g shii-take
- 75 g cashewnoten (ongezouten)
- 3 eetlepels roerbakolie
- 2 eetlepels droge sherry
- 1½ eetlepel sojasaus
- ½ theelepel 5 kruidenpoeder
- 1 eetlepel allesbinder
- snufje zout
- snufje peper
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: