Bereiding
- Pel de sjalotjes en het teentje knoflook. Snijd de sjalotjes in vieren. Snipper de knoflook. Knip de rozemarijn in toefjes.
- Roer de helft van de knoflook door de olie.
- Smelt 30 g boter en fruit de sjalotjes met de rest van de knoflook en 3 toefjes rozemarijn 5 minuten. Voeg de wijn toe en breng het aan de kook.
- Voeg de fond toe en breng opnieuw aan de kook. Kook de saus zachtjes totdat de sjalotjes gaar zijn. Neem de pan van het vuur.
- Wrijf de tournedos in met de knoflookolie. Prik met een scherp mes gaatjes in de zijkanten en steek er rozemarijn in. Bestrooi het vlees met peper.
- Bakkerel de tournedos in een koekenpan bruin en rosé.
- Verwarm de saus en breng deze op smaak met de mosterd, zout en peper.
- Neem het vlees uit de pan en laat het even rusten. Bestrooi het met zout. Serveer met de saus.
Lekker met risotto met groene asperges.
Tip: Wanneer u mooie takjes rozemarijn kunt kopen, kunt u ze ook om de tournedos heen binden. Gebruik hiervoor een katoenen draad.
- 4 personen
- 60 minuten
Ingrediënten
4 tournedos (2 cm dik)
250 g sjalotjes
2 teentjes knoflook
3 takjes rozemarijn
½ eetlepel olijfolie
30 g boter
1 dl rode wijn
2 dl fond (runder)
1 eetlepel mosterd (grove)
snufje zout
snufje peper (versgemalen)
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: