Bereiding
- Dep het vlees droog met keukenpapier en snijd het in dobbelstenen.
- Pel en snijd de ui in partjes. Pel het teentje knoflook en snipper deze fijn. Maak de rode peper schoon, verwijder de zaadjes en snijd de rode peper in ringetjes. Boen de limoen schoon en snijd een stukje groene schil van 3 cm eraf. Pers 2 eetlepels sap eruit. Was en kneus de stengel citroengras en leg er een knoop in. Maak de peultjes schoon. Rooster de amandelen in een droge koekenpan lichtbruin.
- Verhit de olie in een braadpan en bak het vlees al omscheppend bruin.
- Voeg de currypasta toe en bak hem deze omscheppend 2 minuten mee. Voeg de ui, de knoflook en de rode peper toe en bak alles 3 minuten op een halfhoog vuur.
- Voeg het limoensap, de schil, het citroengras, ½ dl heet water, de kokosmelk, de vissaus, de trassi en zout en peper naar smaak toe en breng alles aan de kook.
- Stoof het vlees op een laag vuur met de deksel op de pan in ± 120 minuten gaar. Schep het vlees af en toe om en voeg eventueel nog wat extra water toe.
- Voeg na 100 minuten de krielaardappeltjes, de peultjes en de amandelen toe en verwijder het citroengras.
Lekker met een frisse salade.
Tip
Vervang de madras currypasta naar wens door milde of pikante currypasta.
- 4 personen
- 140 minuten
Ingrediënten
500 g runderriblappen
1 ui
2 teentjes knoflook
1 rode peper
1 limoen
1 stengel sereh (citroengras)
150 g peultjes
40 g amandelen (blanke)
3 eetlepels zonnebloem olie
1 eetlepel currypasta (madras)
4 dl kokosmelk
2 eetlepels Nam Pla (vissaus)
mespuntje trassi
700 g krielaardappels (voorgekookt)
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: