Bereiding
- Verhit de boter met de olie in een braadpan en fruit de ui met de knoflook goudgeel en glazig.
- Voeg het gehakt toe en bak het bruin en rul.
- Bak het amandelschaafsel en de rozijnen 3 minuten mee en voeg het kaneelpoeder, de komijn, de koriander, de tomatenpuree, ½ dl water, tabasco, zout en peper toe.
- Neem de pan van het vuur. Schep er de helft van de koriander door en laat het afkoelen.
- Verwarm de oven voor tot 220°C.
- Steek uit vijf plakjes elk vier cirkeltjes en rol deze iets uit. Verdeel het gehaktmengsel erover, maak de randen vochtig en vouw ze dicht.
- Steek sterretjes uit het resterende plakje deeg.
- Leg de empanadas op een met bakpapier bekleed bakblik en bestrijk ze met losgeklopt ei. Plak de sterretjes erop.
- Bak de empanadas in de oven in ca. 15 minuten af. 10. Roer de overige koriander door de chilisaus. Serveer de empanada met de zoete chilisaus.
Tip
Bereid de empanadas vooraf en warm ze op in
- 4 personen
- 50 minuten
Ingrediënten
150 g rundergehakt
½ ui (gesnipperd)
2 teentjes knoflook (gesnipperd)
15 g boter
1 eetlepel olijfolie
25 g amandel (schaafsel)
25 g rozijnen
½ theelepel kaneel
½ theelepel djinten (gemalen komijn)
½ theelepel ketoembar (gemalen koriander)
½ blikje tomatenpuree (à 68 g)
rode tabasco
2 eetlepels koriander (vers, fijngehakt)
6 plakjes deeg (voor hartige taart, ontdooid)
1 ei
½ dl chilisaus (zoete)
snufje zout
snufje peper
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: