Meer recepten met rundvlees

Bekijk alles

Carpaccio van rookvlees met champignons

100 g rookvlees (lichtgezouten, iets dikker gesneden), 2 lenteuitjes, 50 g kaas (dun geschaafde oude of Parmezaanse), 50 g sla (gemengde salade), citroen, snufje peper

Klapstuk met hutspot

Klapstuk met hutspot

500 g klapstuk (runderborst), 1 kilo aardappels (geschild), 1 kilo winterwortel (geschild), 500 g uien, 2 bouillonblokjes (runder), 30 g boter (of margarine), snufje

Gegratineerde schnitzel met tomaat en lente-ui

1 varkensschnitzel, ½ eetlepel olie, 1 tomaat, 3 lenteuitjes, 3 eetlepels zure room, ½ theelepel knoflookpoeder, 3 eetlepels geraspte kaas (belegen), snufje zout, snufje peper

Goulashsoep

400 g magere runderlappen, 2 grote uien, 1 rode paprika, 40 g boter, 1½ eetlepel paprikapoeder (mild), 2 eetlepels bloem, 1 blikje tomatenpuree (klein)

Tartaar met een spaghettitorentje

Tartaar met een spaghettitorentje

1 tartaar (á 40 g of een half tartaartje)
, 1 kleine tomaat
, 2 worteltjes
, 1 theelepel margarine (plantaardige), 35 g spaghetti
, 1 eetlepel doperwten (diepvries)
, een

Mini-slavinkjes met vijgen-ananas-chutney

Mini-slavinkjes met vijgen-ananas-chutney

200 g rundergehakt, 6 plakjes ontbijtspek (dunne magere plakjes), 4 eetlepels ananasjam, 1 plakje ananas (verse), 1½ theelepel kerriepoeder (milde), ½ theelepel zout, 1

Mama's sudderlapjes

Mama’s sudderlapjes

600 g magere runderlappen
, 2 uien
, 250 g champignons
, 3 tomaten
, 2 eetlepels bloem
, 4 eetlepels margarine (vloeibare)
, 2 theelepels Provençaalse kruiden
, 3

Spaghetti met balletjes en romige tomatensaus

Spaghetti met balletjes en romige tomatensaus

300 g tartaar, 1 snee brood (wit), 3 eetlepels melk, ½ ei, 1 ui, 1 vleestomaat, 3 eetlepels olijfolie, 1 theelepel oregano, 1 teentje knoflook, 1 blik tomatenblokjes (à

Biefstuk met knoflook-preisaus

Biefstuk met knoflook-preisaus

4 kogelbiefstukken (à 125 gram), 1 eetlepel olijfolie, 1 teentje knoflook, 1 dunne prei, 20 g boter, 1 dl witte wijn, 2 dl fond (runder, pot), 1 dl slagroom, snufje zout

Zaanse gehaktkaaskroketjes

Zaanse gehaktkroketjes

100 g half-om-halfgehakt, 1 eetlepel bloem, ½ eetlepel peterselie (fijngehakt), 25 g kaas (jongbelegen, aan één stukje), olie (om te frituren), ½ eetlepel gehaktkruiden