Bereiding
- Dep het vlees droog met keukenpapier en snijd het in flinke dobbelstenen.
- Pel de sjalotjes en halveer ze. Schil de wortel met een dunschiller en snijd hem in plakjes. Maak de paprika schoon en snijd hem in stukjes. Borstel de champignons schoon, halveer de grote champignons en laat de kleinere heel.
- Verhit de olie in een braadpan en bak de spekjes uit. Neem ze uit de pan.
- Bak vervolgens het vlees in de braadpan al omscheppend bruin. Voeg de sjalotjes en de wortel toe en bak ze al omscheppend ± 5 minuten mee. Bestrooi alles met de bloem en zout en peper naar smaak en voeg de uitgebakken spekjes, de tijm, de rozemarijn, de wijn en de bouillon toe.
- Stoof het vlees op een laag vuur met de deksel op de pan in ± 150 minuten helemaal gaar. Voeg 20 minuten voor het einde van de bereidingstijd de paprika en de champignons toe.
Lekker met aardappelpuree en gesmoorde savooiekool of zuurkool.
Tip
Laat het vlees heel en serveer de lapjes op de gesmoorde groenten.
- 4 personen
- 150 minuten
Ingrediënten
500 g runderriblappen
150 g sjalotjes
1 winterwortel
1 rode paprika
200 g champignon
2 eetlepels olijfolie
125 g spekreepjes (gerookte)
1 eetlepel bloem
2 takjes tijm
1 takje rozemarijn
1½ dl wijn (rode, warme)
1½ dl runderbouillon (van een tablet)
snufje zout
snufje peper
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: