Bereiding
- Snijd de korstjes van het brood en week het kruim in de melk.
- Pel en snipper het sjalotje, de ui en de knoflook. Maak de bloemkool schoon en verdeel deze in kleine roosjes.
- Meng de tartaar met het uitgeknepen broodkruim, het sjalotje, 1 eetlepel fijngehakte koriander, 1 eetlepel currypasta, het ei en zout naar smaak en vorm er kleine balletjes van.
- Verhit twee eetlepels olie in de pan en bak de balletjes rondom bruin. Neem ze uit de pan.
- Voeg de rest van de olie toe. Bak de uien met de knoflook drie minuten in het bakvet. Bak de bloemkool al omscheppend vijf minuten mee.
- Schenk de bouillon erbij en voeg de rest van de currypasta, de tartaarballetjes, de yoghurt en peper naar smaak toe. Stoof het gerecht in ongeveer 20 minuten gaar.
- Bestrooi het gerecht met de cashewnoten en de koriander en dien het op met rijst.
- 8 personen
- 45 minuten
Ingrediënten
500 g tartaar
1 oude boterham (witte)
dl melk (halfvolle)
1 sjalotje
1 ui (zoete)
2 teentjes knoflook
1 bloemkool
3 eetlepels koriander (verse, fijngehakt)
2 eetlepel currypasta (milde, pot)
1 ei
3 eetlepels olijfolie
1 dl bouillon (vlees)
1 liter yoghurt (halfvolle)
30 g cashewnoten (ongezouten)
snufje zout
snufje zout