Bereiding
- Laat de kogelbiefstuk een half uurtje op kamertemperatuur rusten.
- Verwarm de airfryer 5 minuten voor op 200 graden.
- Smeer de biefstuk (van normale, gemiddelde dikte) in met olie (of roomboter) en leg in de airfryer.
- Draai de biefstuk halverwege de baktijd om.
- Baktijd: Rare = 3 minuten aan elke kant – Medium 4 minuten aan elke kant – Well done 5 minuten aan elke kant.
- Ondertussen kun je in een grillpan of onder de contactgrill de groentes grillen.
- Haal de biefstuk uit de airfryer en leg op een bord.
- Dek de biefstuk af met aluminiumfolie en laat enkele minuten rusten.
- Bestrooi naar smaak met zou en peper.
Lekker met gegrilde courgette en zoete aardappel, besprenkeld met versnipperde salieblaadjes!
Tip: gebruik een speciale, gekruide olie of kruid de biefstuk voor hij de airfryer ingaat, tijdens het rusten op kamertemperatuur.
- 4 personen
- 15 minuten
Ingrediënten
4 stuks kogelbiefstukken
Olie of roomboter
Peper en zout naar smaak
2 courgettes
4 stuks zoete aardappel
2 takjes salie
Kogelbiefstuk
Kogelbiefstuk is gesneden van de kogel van de bovenbil of van de kogel van het spierstuk.