Bereiding
- Verwarm de oven op 175 °C hete lucht.
- Droog de bavette met keukenpapier.
- Smeer het vlees rondom in met de zonnebloemolie en bestrooi met de kruiden.
- Laat 30 min marineren op kamertemperatuur.
- Doe de ovengroenten in een ovenschaal met een scheutje olijfolie.
- Plaats in de oven ca 20 min.
- Neem een koekenpan met dikke bodem. Voeg boter toe en laat uitbruisen.
- Bak de bavette snel om en om aan.
- Leg een stuk bakpapier op een ovenschaal, leg daarop de bavette.
- Plaats in de oven, ca 10 min (kerntemperatuur 54 °C)
- Laat de bavette even rusten onder aluminiumfolie.
- Bestrooi met zout. Snij de bavette op de draad.
- Leg de warme ovengroenten op een schaal en hierop de gesneden Bavette.
Lekker met Mexicaanse salsa, blackbeans en guacamole.
- 4 personen
- 30 minuten
Ingrediënten
800 gram Bavette
1 eetl Al-Andalus kruiden (euroma)
Zout
2 eetl zonnebloemolie
40 gram boter
600 gram ovengroenten
Bavette
De bavette is de dikke rand vlees uit de flank (vang) van het rund. Het wordt ook ‘vanglap’, flank steak’ of ‘vinkelap’ genoemd, hoewel dat laatste een ander stukje is met een fijnere structuur. De bavette is ‘mager werkvlees’ dat veel beweging heeft gehad, met een grove, lange draad, maar met een echte ‘bite’ en veel eigen smaak.